Тур де Франс 2015

Тема у розділі 'Спорт', створена користувачем ionika, 17 лип 2015.

  1. ionika

    ionika Активный пользователь

    Створюю цей топік із великим запізненням, оскільки змагання розпочалося ще 4 числа, все ніяк руки не доходили написати про улюблену велогонку.

    Цьогоріч змагання почалося в Нідерландах, де відбулася перша гонка-розділка на 14 км. Ще один день в Нідерландах, потім Бельгія і далі Франція. Ось коротко розклад етапів та кілометраж щодо кожного:
    Тивалість маршруту така сама, як завжди, три тижні два дні з яких - вихідні.
    [​IMG]
    Не дивлячись на те, що карта маршруту кожен рік міняється, охоплюючи то одну, то іншу ділянку Франції та деяких прилеглих країн, типові місця залишаються: Піренеї, Анди, де з року в рік відбуваються найважчі гірські етапи, зокрема незмінна гора Альп Д"юез та деякі інші, щорічний фініш в Парижі та із численними колами по Єлисейським полям і тп. В принципі цю гонку можна дивитися навіть тим, хто не любить велоспорт, лише щоб намилуватися дивовижними краєвидами тих місць, де триває все дійство.

    Сьогодні минув 13-й етап, вже кілька днів поспіль в жовтій майці лідера їздить Кріс Фрум з команди Sky. Хто його знає, що буде далі, але поки що все вельми цікаво і передбачити фінал доволі важко, буває таке, що багатоденного лідера на останніх етапах хтось починає несподівано випереджувати)))

    Непогане відео - нарізка з відеореєстраторів гонщиків (підсумок першого тижня):
     
  2. Kurochka

    Kurochka Активный пользователь

    Интересно! Никогда не увлекалась информацией о тур де франс, поэтому было особенно интересно почитать. На самом деле в мире ежегодно столько всяких соревнований и мероприятий, классно!
     
  3. J.B.

    J.B. Пользователь

    Проїзжджати щодня до 200 км на ровері, це таки серйозне випробування...
     
  4. Mikerin

    Mikerin Пользователь

    Самое страшное в велогонках это массовые падения. В этом году их особенно много. Я видел падения этого года после которых у некоторых гонщиков были открытые переломы - это просто кошмар :eek::(
     
  5. D1spet4er

    D1spet4er Пользователь

    Согласен - завалы это жутко... На сегодняшнем этапе тоже было падение. Гонщик не вписался в поворот и выехал на обочину, при этом бахнулся головой об столб и покатился по откосу.
     
  6. ionika

    ionika Активный пользователь

    О, так, завали це дуже страшно, але там і поза завалами можна серйозно травмуватися, не вписатися в поворот. Я теж бачила це падіння, просто жах!!!((( З іншого боку, аж до середини 90х років на турі були смертельні випадки, в тому числі через завали, бо тоді ще не обовязково було носити велошлем. В наш час травми теж є, але більш сумісні з життям, зараз спортсмени хоча б не травмують голову, бо найстрашніше все-таки для велосипедиста це травма голови(((((((
     
  7. Ksusha

    Ksusha Активный пользователь

    Но несмотря на все опастности любого мероприятия или какой-либо профессии люди все равно идут на риск и не думают , что именно с ними может что-то случиться. :(
     
  8. ionika

    ionika Активный пользователь

    З ким завгодно може трапитись що завгодно і коли завгодно, не залежно від ступеню ризикованості професії. Сьогодні стала свідком жахливої аварії на дорозі: на обїздній трасі на дорогу вибіг кіт, машина якій він хотів перебігти дорогу їхала дуже швидко, почала різко вирулювати і тормозити, щоб не забити кота, її винесло на зустрічну смугу, в результаті три машини розбито вщент, жертви((((( Це сталося за кілька хвилин до того, як ми під"їхали до цього ж місця, ми стояли в голові затору, поки на місці розбиралися даї та швидка. З дороги не прибрали лише розчавлене тіло кота, коли ми потім проїжджали повз нього та розплющену машину було моторошно... Отак, ніколи не знаєш, що тебе в житті чекає.
    Людина смертна, але це ще було б пів біди, іноді вона несподівано смертна (с).
     
  9. Kurochka

    Kurochka Активный пользователь

    Ужасно! А всего лишь кот дорогу перебегал и из-за доброты человеческой такой ужас произошел! Аварии это очень страшно! Но самое страшное, что на месте этих людей мог бы быть любой человек!
     
  10. Yaroslavna

    Yaroslavna Активный пользователь

    Да уж, это точно. Я вот похожий случай вспомнила, ехала когда-то со знакомым в машине, неожиданно выбежала такая же зверюшка и водитель на трассе ее задавил, я была в ужасе. Мы даже не остановились. Чуть позже на обочину съехали, водитель колесо вытирал и кровь с бампера, поскольку кота чуть ли не намотало((( Я была очень сердита и спросила, нельзя ли было как-то вырулить, или хотя бы попытаться. А он мне сказал, что если бы он резко затормозил, то в нас бы сзади врезалась фура и нас бы нафиг сплющило: "так что выбирай: или ты, или кот", - говорит. После этого я посмотрела на всю ситуацию по-другому, теперь я когда вижу на трассе сбитых животных, то понимаю, что иные водители может и не хотят плохого, просто выхода нет.
     
  11. Mikerin

    Mikerin Пользователь

    А тем временем "Тур де Франс" закончился.

    Британец Фрум едет "этап дружбы" победителем многодневки.

    [​IMG]
    На Елисейских полях в Париже закончилась самая популярная многодневная велогонка планеты - "Тур де Франс".

    Но уже вчера, после 20-го этапа, с победой в генеральной классификации поздравляли британца Кристофера Фрума, ведь последний отрезок считается "этапом дружбы", и победу на нем отдают на откуп спринтерам. В общем же зачете особых изменений не предвидится.
    Вчерашнюю, горную, гонку на 111 км на весть местной публике выиграл Тибо Пино, на 18 секунд опередивший колумбийца Наиро Кинтану. Приехавший пятым Фрум проиграл французу 1 мин. 38 сек., но, главное, сохранил преимущество перед Кинтаной. Велосипедист команды "Мовистар" уступает Крису 1 мин. 12 сек.
    Третьим в "генералке" идет испанец Алехандро Вальверде (+5,25), четвертым - итальянец Винченцо Нибали из "Астаны" (+8,36), пятым - еще один знаменитый представитель Испании, Альберто Контадор (+9,48).
    Единственный на 102-й "Большой петле" украинец Андрей Гривко ("Астана") занимает 64-е место (+2.38,06). На 16-м этапе уроженцу Крыма удалось показать высокий 12-й результат.
     
  12. ionika

    ionika Активный пользователь

    Теж хотіла про це написати, але в день фінішу чомусь сумні думки про ту аварію збили з толку((
    Результати були очікувані, без несподіванок. Гивко бере участь в турі вже багато років, але ніколи нічого особливого не вигравав, хіба що колись короткий час був чемпіоном з розділки, якщо я не помиляюсь. Раніше на гонці було більше українців, десь по 3-4 чоловіки в складі різних команд, колись великі надії подавав Ярослав Попович, але прьо нього вже роки 4 нічого не чути. Зараз тільки Гривко лишився, ветеран.
     

Поділитися цією сторінкою