Вчені створили цифрову телепатію

Тема у розділі 'Новини', створена користувачем Yaroslavna, 5 вер 2014.

  1. Yaroslavna

    Yaroslavna Активный пользователь

    Вченим вдалося створити цифрову телепатію - передачу думки з одного мозку в інший через інтернет. Цим займалася ціла група вчених: оцифровану думку однієї людини за допомогою спец. пристроїв через інтернет передали і протранслювали іншій людині. Всього було проведено два подібних експерименти: в першому людина-передавач знаходилася в Індії, а приймач - у Франції, а вдруге передача відбувалася між Іспанією та Францією. В обох випадках повідомлення містило собі прості слова привітання та прощання.

    Цікаво, як описують те, що відчувала людина, отримуючи таке повідомлення: "...на принимающей стороне цифровая последовательность сообщения превращалась в аналоговые сигналы, которые передавались в мозг человека-приемника при помощи технологии трансчерепного магнитного возбуждения... принимающий это сообщение, не видел никаких визуальных образов или букв, он испытывал ощущения, называемые "фосфенами" (phosphenes), которые представляют собой вспышки или круги света, возникающие в области периферийного зрения в случае оказания давления на глазное яблоко или другого воздействия на визуальную часть нервной системы человека... последовательность вспышек-фосфенов, которые требуют несложной расшифровки подобно азбуке Морзе."

    Ось стаття про це - http://www.dailytechinfo.org/infote...z-mozga-v-mozg-cheloveka-cherez-internet.html

    Чесно кажучи, я уявляла телепатію дещо інакше, але те, що людству вдалося створити щось подібне - вражає.
     
  2. Ksusha

    Ksusha Активный пользователь

    Ого! Я конечно удивлена, что такое вообще возможно. Конечно без интернета никуда в наше время, а я то всегда думала, что есть такой человек который читает мысли))) Главное, чтобы это изобретение в дальнейшем развилось и использовалось с пользой для человечества, а не наоборот. Хотя на развитие и применение понадобится много времени.
     
  3. Potter

    Potter Администратор Команда форуму

    Ядрен батон))))
    18+


    Но. С одной стороны вроде как мы достигли высоких технологий. С другой стороны заметен ступор в развитии теорий, и открытии принципиально новых законов той же физики, математики... Мне трудно говорить за другие науки. Как-то больше обращаю внимание на точные науки(связанно с работой)

    Вот к примеру. Это событие 2012 года. Мне не попадалась информация чтоб кто-то таки смог проверить правильность доказательства abc-гипотезы.
    Я не сильный профи в математике но суть не в этом. Суть в том, что теория сейчас становиться на столько сложной, что никто в мире не может понять мысли другого человека.

    ps_a_serious_man_blackboard_1364996014.jpg.814x610_q85.jpg

    Так вот. Мне как-то пришла в голову мысль, что интеллект человека намеренно ограничен. Чтоб человек не смог создать себе подобного существа. Если обратить внимание на эту мысль, то выходит человечество может уже в скором времени оказаться в научном тупике, тупике технологий и т.д. Уже на сколько вперед продвинулись цифровые и компьютерные технологии... А искусственный интеллект не создан. Вот что лежит сверху - мы уже дошли до предела работы скорости процессоров. Уже не можем поднимать частоту работы ЦПУ, ОЗУ и т.д.. Начинаем уходить в многоядерность и увеличение объемов хранения данных)))

    Вот статья где утверждается, что мы вообще не в состоянии создать искусственный интеллект:

    Так что... Что будет в будущем одному Богу известно. Давайте пофантазируем как в том фильме. Вот к примеру, в какой-то момент человеку останется возможность развиваться только духовно... Это конечно может многим не понравиться. Но если вдруг это будет так, то человечество ожидает просто фантастическое будущее. Одним словом Рай на Земле))) Вот прям как в фильме выше - "Человек не может представить того, чего не может быть". Вот мне пришла в голову эта мысль, и я так представил будущее человечества. Так что возможно это и будет так) Кто-то сказал что мечтать опасно - потому что мечты сбываются)))
     
    Останнє редагування: 5 вер 2014
  4. Yaroslavna

    Yaroslavna Активный пользователь

    Фільм хороший, сподобався, але це - утопія. Як по мені, утопія можлива лише при найменшій кількості людей - чоловік сто-двісті, інакше нічого не вийде, все розвалиться. І якщо пофантазувати, то приблизно чоловік сто-двісті і залишиться=(( Уявімо, що людство прискорено пішло в напрямку високих технологій і поширення їх в маси: більш забезпечені люди можуть дозволити собі виростити новий орган замість старого, а бідні - ні. Гроші - перше сито, через яких всі будуть просіяні. Розбагатіють програмісти, науковці і всі ті, що вкладає гроші в новітні розробки. Багаті не лише житимуть довше за рахунок омолодження, вони зможуть першими дозволити собі технічні новинки, а значить, будуть більш розвиненими. Можливо, штучний інтелект стане непотрібним, як ідея, оскільки люди навчаться поліпшувати власний інтелект - розширювати память, прискорювати процеси, завантажувати знання безпосередньо в мозок, як в комп"ютер, спілкуватися подумки на величезній відстані... Ті, що зроблять це із собою, поступово ставатимуть "надлюдьми". Це відсіяння триватиме роками, доки між звичайними людьми і елітарною меншістю не виросте величезна прирва. Що далі трапиться, хтозна... Але для ясності, можна згадати про всіх релігійних фанатів, що вже сьогодні виступають проти технологій, всіх тих, хто вже зараз проти прогресу, наприклад, не користується моб.телефоном (такі є не лише серед пенсіонерів). Тобто, вже зараз серед людей зустрічається ідеологія, що виступає проти наукового-прогресу-нанотехнологій-клонування і т.д. Це протистояння лише поглиблюватиметься і майбутньому. Але це вже сценарій антиутопії. А якщо пофантазувати ще далі, то на піку протистояння переможе більш розвинена меншість "надлюдей", а прості смертні вимруть, як вид, і залишаться оті сто-двісті, і тоді вже - утопія, наступить рай на землі. Для малочисленних обраних=) ось такий розвиток з елементами кіберпанку, як на мене, більш вірогідний, ніж те, що описано в фільмі.

    З приводу ступору теорії, думаю, що це дійсно так, припнципово нові закони навряд відкриють, але це свідчить лише, що людина оволоділа граничним максимумом доступних знань, і може переходити до практичного втілення всіх ідей і розробок. Решту законів ми просто не можемо відкрити, в силу нашої обмеженості, тож залишимо це для наших нащадків "надлюдей".

    Зприводу штучного інтелеку, я теж думаю, що його не винайдуть. До речі, статя цікава. Але я думаю, що людина максимально "покращить" свій мозок - і це буде альтернатива штучному інтелекту. А після того, як покращувати буде більше нікуди, можливо, настане момент, коли люди почнуть розвиватися духовно... але скоріш за все, то вже буде момент сигулярності, після якого передбачити як потече історія людства і нтп не представляється можливим.
     

Поділитися цією сторінкою