Вчені дізналися, чому жінки довше живуть

Тема у розділі 'Новини', створена користувачем ionika, 3 гру 2014.

  1. ionika

    ionika Активный пользователь

    Біологи з"ясували, чому самці помирають раніше за самок.

    Вчені працювали з різними популяціями мух-дрозофіл (це плодові мушки), які розвивалися в різних умовах. Щоб підсилити статевій відбір в великі групи самців підсаджували кількох самок, а жорсткий тиск природного середовища - природний відбір - моделювали за допомогою високої температури.

    Мухи - не люди, але по-моєму це дослідження багато що пояснює:)
     
  2. Ksusha

    Ksusha Активный пользователь

    Ну даже не знаю, я бы не стала опираться на это и применять относительно человека. Интересно конечно, но где люди и где мухи. Что-то мне слабо верится в это.
     
  3. ionika

    ionika Активный пользователь

    Все дуже логічно, але з людьми цей експеримент провести неможливо, бо треба багато десятків років чекати результату, з мухами все швидко.
    Уявіть велику групу чоловіків в обмеженому просторі і кілька жінок:
    - при хороших і ситих умовах для існування не відбувається природний відбір, а лише статевий - одні завойовують, інші програють, всі живуть приблизно однаково;
    - якщо дадати несприятливі умови - зміну погоди, хвороби, необхідність працювати (звичайні умови для жителів Землі) - чоловіки витрачатимуть сили на виживання, на додачу залишається статевий відбір, від якого особи чоловічої статі все одно не відмовляються, бажаючи передати свої гени - це ще більше сил. Як наслідок - чоловіки цілком природно менше живуть.
    Звісно, є багато інших факторів, що впливають на тривалість сучасного людського життя - забруднення, швідливі звички, неправильне харчування, вони вносять похибку. Тому простіше цей результат спостерігати серед тварин; але чисто теоретично цей експеримент дуже інформативний.
     
  4. Kurochka

    Kurochka Активный пользователь

    В принципе, вполне логично и обоснованно.
     
  5. Yaroslavna

    Yaroslavna Активный пользователь

    согласна
     
  6. D1spet4er

    D1spet4er Пользователь

    Кто-то когда-то рассказал мне эту инфу.

    Есть собаки и есть кошки. В среднем кошки живут дольше собак. Кошки более гибкие, у них плавные движения. Собаки более резкие и агрессивные, у собак резкие движения. Такие-же отличия между мужчинами и женщинами. Причем в плане характера(переживаний) разница та же. Женщины более спокойные, и легче переносят различные стрессы. Что напрямую влияет на продолжительность жизни.

    Есть еще следующий нюанс - это тяжелый физический труд. Мужчины как сильная половина человечества выполняют тяжелую физ. работу. Шахтеры, сталевары, грузчики, ремонт различной техники при любых погодных условиях (на улице на морозе) и т.д.
     
    Останнє редагування: 19 січ 2015
    Mikerin подобається це.
  7. ionika

    ionika Активный пользователь

    Це цікаве пояснення, і дійсно є взаємозв"язок між фізичною працею та тривалістю життя. Але із іншого боку фізична праця має навпаки робити тіло більш тренованим і загартованим, а це плюс для здоров"я. Палка о двох кінцях.

    Тим паче фізична праця присутня і в жіночому колективі. Крім того в жіночому колективі більше ризиків нервових стресів, більше напруження і всього того що відбивається на здоров"ї і може так само вплинути на тривалість життя.

    Більше того, ви стверджуєте, що жінки більш спокійні (як кішки), а чоловіки - агресивні (як собаки), але це не зовсім так. Еволюційна психологія дійсно пояснює наявність в чоловіків такої риси як агресивність (нашим предкам це було потрібно для виживання, тому агресивний ген передавався так би мовити від батька до сина), але на сьогодні цей фактор багато в чому втратив свою важливість. По-перше, тому що еволюція й досі триває і тепер нам для виживання потрібні інші риси, окрім брутальної сили. Я веду до того, що на сьогодні ставити таку чітку межу між суто чоловічими та суто жіночими рисами не можна. Зараз у кожної людини є в якійсь мірі те і інше. Плюс види праці - більшість з них давно опанували і чоловіки і жінки. І хоча вибір чоловіків часто падає на фізично тяжку роботу, це не пояснює, чому деякі пенсіонери що все життя гарували на заводах живуть довше за деяких тих, хто працював в кабінеті.

    В цілому в ваших словах є сенс. Але дані вчених із тієї статті, котру я привела в самому початку мені здаються більш аргументованими.

    ЗІ. Коти живуть довше від собак. Кастровані коти живуть в середньому на 1-3 роки довше від звичайних. Чоловіки більше за жінок схильні до активної поведінки щодо розмноження, якби не це вони жили б довше.
     
    Останнє редагування: 28 січ 2015
  8. D1spet4er

    D1spet4er Пользователь

    Тут можно вести долгую дискуссию. Есть среднестатистические данные (факты) с которыми приходится соглашаться. Я думаю что мои аргументы можно сложить с тем что сказано в старт топике. И то и то влияет на продолжительность жизни. Однако я так-же думаю что нельзя категорично настаивать на своем. Есть масса нюансов которые влияют на человека. Сколько людей, столько и жизненных ситуаций.
     
    ionika подобається це.
  9. ionika

    ionika Активный пользователь

    Погоджуюся, ви праві) Такі широкі узагальнення та теорії дуже сильно все спрощують, на практиці все зазвичай залежить від конкретної ситуації та конкретної людини.
     
    D1spet4er подобається це.
  10. Еленна

    Еленна Новичек

    Возможно, природа сделала женщину более выносливой, потому что ей надо рожать детей. А потом ведь нужно вырастить этих детей, и еще желательно успеть помочь взрослым детям смотреть за внуками. Поэтому женщине дается больше сил и здоровья, чтобы прожить дольше. А мужчины точно тратят больше энергии (в том числе на секс), и с природой не поспоришь, потому что их задача - оставить потомство. Может, поэтому они живут меньше. Хотя можно привести примеры мужчин-долгожителей, которые живут в горах. И остаются сексуально активными долгие годы. Поэтому сложно ответить на этот вопрос (кто живет дольше) однозначно.
     

Поділитися цією сторінкою