Чи варто будувати будинки по каркасній технології?

Тема у розділі 'Скарбниця знання', створена користувачем Анютка, 19 бер 2021.

  1. Анютка

    Анютка Новичек

    Є будівельники на форумі? Підкажіть, чи варто будувати будинки по каркасній технології? Наскільки ця популярна сьогодні технологія виправдовує себе в наших реаліях, економічних і кліматичних умовах? Варто будувати подібний будинок?
     
  2. Alvinka-Malinka

    Alvinka-Malinka Новичек

    Ось матеріал, з якого ви можете дізнатися, наскільки вигідні і практичні будинку по каркасній технології http://surl.li/oahm , ось їх переваги:

    1. Доступна ціна. Це важлива перевага таких будинків, що робить їх доступними для великого числа споживачів.

    2. Фундамент. Будівництво будь-якого будинку починається саме з фундаменту. Через невелику вагу каркасних будинків, не потрібно будувати потужний фундамент. Наприклад, можна використовувати стрічковий або блоковий фундамент.

    3. Транспортування будинку. Завдяки легкості матеріалів, їх перевезення не складе труднощів.

    4. Простота зведення. У каркасного будинку відсутні габаритні або важкі елементи, тому для будівництва не знадобиться спецтехніка, наприклад, екскаватор або маніпулятор.

    5. Всесезонність. При зведенні будинку за канадською технологією не існує такого поняття як «сезон». Прийнято вважати, що займатися будівництвом допускається лише в теплу пору року. Каркасні будинки будуються навіть у холодну пору року, при будь-якій температурі повітря. Роботи не пов'язані з водопостачанням або погодними умовами.

    6. Термін будівництва. Для зведення будинку за канадською технологією потрібно в рази менше часу, ніж при інших способах. Навіть маленька бригада з 3-4-х чоловік зможе за 4 місяці побудувати будинок під ключ.

    7. Комунікації. Ще один плюс каркасних будинків - монтаж комунікацій. Для його проведення не знадобиться додаткових витрат на прокладку електрокабеля, водопровідних труб та іншого. Їх можна прокласти в порожнинах стін і перекриттів, що дозволяє заощадити і дає переваги при подальшому дизайні кімнат.

    8. Оздоблення. При проведенні оздоблювальних робіт не буде потрібно штукатурка, немає необхідності в додатковому контурному каркасі, що знижує витрати часу і грошей, а також полегшує процес обробки.

    9. Теплоізоляція. Такі будинки добре тримають тепло. Щільні стіни рятують від протягів. Тепло рівномірно розподіляється в порожнині стін і виключає появу точок і ліній холоду.

    10. Економія. Дана конструкція дозволяє істотно заощадити на опаленні. Наприклад, в одних кімнатах можна зробити мінімальну температуру, а в інших — виставити найбільш комфортну для проживаючих температуру.
     
  3. Nataxa

    Nataxa Пользователь

    Такая технология емеет право на жизнь.
     

Поділитися цією сторінкою