Список неефективних ліків

Тема у розділі 'Загальний розділ', створена користувачем ionika, 9 жов 2015.

  1. ionika

    ionika Активный пользователь

    Коли я була студенткою, стала свідком одного цікавого спонтанного експерименту.
    Одногрупник цілу пару жалівся на те, що в нього болить голова. Тоді ми з дівчатами почали шукати, в кого які є з собою ліки, але від голови ні в кого з нас нічого не було, натомість в однієї студентки в сумочці завалявся глюконат кальцію - стандартна біла кругла таблетка, на вигляд нічим не відрізняється від анальгіну. Власне, трохи тишком посміявшись і порадившись, ми видали хлопцеві цю таблетку під видом того ж таки анальгіну. До слова, тоді був на піку популярності серіал "Доктор Хаус" і ми всі, звісно, знали що таке ефект плацебо, тому чекали що ж нам врешті-решт, скаже "пацієнт". Як не дивно, "анальгін" подіяв, причому дуже швидко, протягом 15 хвилин, так само як і звичайне знеболювальне. Спочатку ми мовчали, але в кінці пар зізналися одногрупникові про цей експеримент. Він посміявся разом із нами, але протягом дуже короткого часу після того, головний біль повернувся. Самопереконання перестало працювати(((

    До чого вся ця історія: нині пік захворюваності на простуду, на нас сиплеться ціла купа реклами, щоправда наспрабді чимало лікарських препаратів - неефективні та діють за принципом плацебо. Завдяки яскравій рекламі, широкій розповсюдженості та порадам лікарів, ми віримо в ефективність ліків. Ось список деяких препаратів:

    Деякі з цих ліків я купувала, зокрема Анаферон та Енгістол, особливого ефекту не пригадую. Минулого року на телебаченні восени зі звернням виступав відомий педіатр Комаровський, котрий зачитував список неефективних препаратів, котрі нічим не допоможуть в сезон грипу та ГРВІ. На жаль, не можу знайти це відео в інтернеті, хоча в його списку, наскільки памятаю, приблизно повторювалися ліки, які я вказала вище. Як на мене, все це дуже сумно, оскільки ліки зараз коштують недешево, а нам під виглядом "крутих" препаратів підсовують аскорбінку(((((
     
  2. Mikerin

    Mikerin Пользователь

    Про такой эффект глюконата кальция я слышал. Подобные истории ходят в народе... Но то что Вы проверили его лично это очень круто))) Нужно будет попробовать на работе провернуть с кем-нибудь такой эксперимент :cool:
     
  3. Kurochka

    Kurochka Активный пользователь

    Ого! Спасибо, я даже не задумывалась обо всем этом. Теперь почитала, что-то для себя усвоила. Даже задумаюсь теперь покупать ли какие-то из этих препаратов.
     
  4. ionika

    ionika Активный пользователь

    <p>
    зараз така складна ситуація з цією епідемією, що самому собі страшно щось призначати. А те, що деякі ліки не діють на вірус грипу взагалі збиває з пантелику. Шануйтесяp>
     
  5. ionika

    ionika Активный пользователь

    шануйтеся, люди! Всім здоров'я!
     
  6. Ksusha

    Ksusha Активный пользователь

    Да, этот грипп вообще страшный! С каждым годом формы становятся все тяжелее и сложнее переносятся. В это время лучше вообще принимать все профилактические меры, есть и пить больше витаминов, мазать слизистую носа оксалиновой мазью, возможно попить какие-то иммуностимуляторы.
     
  7. ionika

    ionika Активный пользователь

    Згодна, краще перестрахуватися, ніж потім потрапити на лікарняне ліжко з гострою пневмонією((( Грип цього року дійсно дуже страшний(
     
  8. Ksusha

    Ksusha Активный пользователь

    Да, у меня к сожалению уже несколько знакомых попали в больницу с осложнениями! Я особо не боялась, но когда дело доходит до друзей и знакомых уже стоановится страшно. Понимаешь, что дело преобрело оборот.
     
  9. BishopKaterina

    BishopKaterina Пользователь

    Дисбактеріоз треба вчасно лікувати, а краще - просто не допускати його. Раджу при таких випадках приймати Ентерожерміна https://enterogermina.ua/uk пробіотик швидкої дії. Він у зручній формі та швидко приводить мікрофлору кишківника до норми. Можна дітям, можна дорослим. Будь-які розлади та порушення мікрофлори з легкістю усуваються, спробуйте. Я вже кілька років ним користуюсь - краще засобу не знаю.
     

Поділитися цією сторінкою