Як українцям отримати компенсацію на зруйноване житло?

Тема у розділі 'Загальний розділ', створена користувачем Alina_Vinny, 13 сер 2022.

  1. Alina_Vinny

    Alina_Vinny Новичек

    У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України “Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації” від 24.03.2022 р. № 7198 .

    Законопроєкт № 7198 розроблено з метою визначення правових та організаційних засад надання державою компенсації за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією рф з дня набрання чинності Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні».

    Для отримання компенсації громадянам України необхідно пройти декілька етапів, починаючи з подання заяви про надання компенсації, до розгляду заяви Комісією з розгляду питань щодо надання компенсації, що створена виконавчим органом місцевої ради як тимчасовий колегіальний орган. Такий розгляд відбуватиметься протягом 30 днів із дня подання заяви виконавчим органом ради надання компенсації.

    Від початку травня до числа благодійних проєктів долучилися фахівці компанії «КАРМ «АРХЕ ВІСТА». Наразі вони беруть участь у вишукувальних роботах з метою фіксації пошкоджень, складанні актів та технічних звітів для подальшого формування пакета документів на відшкодування власникам втраченого майна.

    З липня спільними зусиллями фахівців комплексної архітектурно-реставраційної майстерні «Архе Віста» було створено онлайн ресурс Відновимо.online

    Цей проєкт спрямовано на максимальне спрощення процедури оформлення та опрацювання заявок на запит проведення проєктно-вишукувальних робіт на об’єктах приватної власності, що постраждали в наслідок бойових дій.

    На веб-сторінці ресурсу постраждалі мають змогу подати онлайн-заявку на виклик фахівця та проведення експертних робіт з метою фіксації втрат та руйнувань та складання відповідних документів для передачі їх до наступних органів для відшкодування майна.

    Нажаль, територія опрацювання заявок обмежена лише Київською областю (передмістя Києва до 30 км). Але, якщо Ви з іншого регіону та необхідно потребуєте допомоги,залишайте заявку, ми зробимо усе можливе, аби організувати виїзд фахівців і в інші області нашої країни, що постраждали від бойових дій.
     

Поділитися цією сторінкою