Цікаві міфи про тварин

Тема у розділі 'Цікаві факти', створена користувачем J.B., 31 лип 2015.

  1. J.B.

    J.B. Пользователь

    Прочитавши деякі з цих фактів, я дуже здивувалася. Виявляється, багато речей, які я знала з дитинства - всього лише популярні міфи))

    1. Самиці богомола зїдають самців після спарювання. Це не так, не дивлячись на те, що таке відбувається в дуже рідкісних випадках, це ні в якому разі не є нормальною поведінкою для богомолів.

    2. Сoбaки бачать тільки чоpнo-білий cпeктp. Це нe тaк. Хoча coбaки нe бачать нacтільки ж багато кольорів як ми, вони, бeззаперечно, бачать більшe, ніж чоpный й білий колір. Насправді їхній спектр варіюється від темно-синього до світло-блакитного і від сірого до світло-жовтого і темно-жовтого.

    3. 1 coбaчий рік дорівнює 7 людським рокам. З точки зору розвитку однорічний пес відповідає 17-літньому підлітку. Не можна просто порівнювати собачі та людські роки. Це нелінійна залежність і вона відрізняється в залежності від породи.

    4. Кажани сліпі. Наспраді, вони всі можуть бачити в якійсь мірі, а деякі види відрізняються чудовим зором. Ось чому в них є очі))

    5. Страуси ховають голову в пісок. В той час, як вони їдять пісок, щоб допомогти своєму травлення, як більшість птахів, вони, безумовно, не ховають голову в нього.

    6. Опоссуми звисають з дерев на своїх хвостах. Не дивлячись на те, що вони можуть це робити, вони цього не роблять, у всякому разі, не на тривалий час.

    7. В здорових собак вологі носи. Вологий ніс вказує скоріше на активність тварини, аніж на здоровя.

    8. Від жаб в вас будуть бородавки. Цей міф ймовірно зявився завдяки тому, що матері не хотіли, аби їхні чада приносили жаб до обіднього столі. В цього міфу немає жодних підстав.
     
    Ksusha подобається це.
  2. Kurochka

    Kurochka Активный пользователь

    О_о и как теперь жить ? Я всю жизнь думала и что самки богомола съедают своих кавалеров и что собаки видят в черно-белых цветах и что у них 1 год за 7 человеческих лет! А вот насчет носа я знаю, что когда у них теплый и сухой нос это плохо. А страусы? Капец! Не верю!
     
  3. Ksusha

    Ksusha Активный пользователь

    Страусы не прячут голову в песок:eek::eek::eek: Моя жизнь уже не будет прежней:(
     
    J.B. подобається це.
  4. J.B.

    J.B. Пользователь

    :D я теж ридала, коли взнала))))
     
  5. Yaroslavna

    Yaroslavna Активный пользователь

    Конечно, эти мифы, если подумать, все бредняк полный))) Но правда в съедение богомолками самцов и во слепоту летучих мышей я действительно верила. Но ведь как правильно выше написано было, у них для чего-то глаза есть, все в природе имеет смысл, значит они не слепые. Более 20 лет заблуждалась))))
     
  6. Lola

    Lola Пользователь

    Ну почему бред? Вот например то, что собаки видят в черно-белых цветах не похоже на бред, учитывая даже то, что как оказалось они все таки видят намного меньше цветов, чем человек. Точно также как птицы, они тоже видят другие цвета и оттенки. Проблема просто в том, что все эти факты немного неправильно трактованы, а так в принципе все сходится)
     
  7. Selestia

    Selestia Новичек

    И я эти два мифа считала за правдуo_O:D:D:D:D:D
     
  8. Yurik1980

    Yurik1980 Новичек

    Вроде как правдиво написано
     
  9. bilmenik

    bilmenik Новичек

    Согласен про правильность
     
  10. Ariana

    Ariana Новичек

    Кажани не сліпі:eek: Мій світ не буде колишнімo_O
     
  11. Торин

    Торин Новичек

    моя жизнь никогда не станет прежней
     
  12. Ira

    Ira Новичек

    Є один цікавий міф про жираф, а саме про те, що шия у жирафів витягнулась у процесі боротьби за їжу. Оскільки жирафи мешкають "у дуже засушливій місцевості, в якій майже нічого не росте на землі, вони змушені шукати корм на деревах і робити постійні зусилля, щоб дотягнутися до нього". Так стверджує учений у монографії 1809 року "Філософія зоології". "Від цієї звички впродовж тисячоліть передні ноги тварини стали довшими, ніж задні, а шия дуже витягнулась", – робив висновок дослідник.
     
  13. Indianna

    Indianna Пользователь

    Если интересуетесь интересными фактами, то вот тут есть сайт где таких есть очень много http://riara.com.ua и не только о животных, а так же и другие, вот как о известных людях, или о странах, или о доме. Смотрите, читайте, интересного тут очень много ))
     
  14. Мирт

    Мирт Пользователь

    Ще дуже багато про корм міфів можна зустріти. Кажуть, що тих же свиней краще відходами годувати, хоча якщо подивитися який склад комбікорм має та скiльки коштуе комбікорм оптом Україна – стає зрозумілим, що корм такого плану – це мудріше рішення.
     

Поділитися цією сторінкою