Домашнє вівсяне печиво

Тема у розділі 'Кулінарія', створена користувачем ionika, 12 вер 2014.

  1. ionika

    ionika Активный пользователь

    Я люблю домашню випічку, але не завжди маю на неї час, тому надаю перевагу простим і швидким рецептам. В нашій сімї всім полюбилося вівсяне печиво за таким рецептом:
    - 150 г масла (або маргарину)
    - 2 яйця
    - 6 ст л цукру
    - 200 г вівсяних пластівців
    - 150-200 г борошна
    - сода (третина чайної ложки)
    Всі міри я вказала приблизно, оскільки після багатьох разів випічки цього печива все роблю "на око". Отже, спершу треба розтопити масло на слабкому вогні, потім додати цукор, яйця. Далі - вівсяні пластівці, можна брати будь-які, але найкраще - швидкорозчинні, які не потребують варіння. Пластівці треба трохи подрібнити скалкою, можливо в блендері (особисто мені зручніше товкти і розтирати їх в ступці). Пілсля вівсянки - просіяну муку, соду (я гашу лимонним соком). Можна додати ваніль або корицю, родзинки, горіхи, все що заманеться. Я люблю додавати какао порошок. Тісто має вийти вязке, не надто рідке, але й не дуже густе, не тверде. Потім я розігріваю духовку до 180, а тим часом тісто ставлю в холодильник - коли воно трохи застигне, буде легше розкатувати печиво. З вихолодженого тіста руками розкатати невеличкі шари - по розміру троїхи більше грецького горіха, розкласти на деко, з відступом - під дією температури печиво почне ствати пласким і розпливеться, набираючи класичного вигляду вівсяного печива. Випікати хвилин 10 - чекати, поки печиво сильно затвердне не треба, після вистигання воно трохи підсохне і стане хрустким.
    Ось, що в мене вийшло останнього разу (перепрошую за якість фото :rolleyes: )
    [​IMG]
     
  2. Ksusha

    Ksusha Активный пользователь

    Я просто обожаю домашнюю выпечку и постоянно делаю как легкие, так и простые рецепты! Пироги, торты, кексы и печенья постоянно украшают семейный стол. Честно признаюсь, давно хотела сделать овсяное печенье, но никак не могла найти подходящий рецепт. Ваш рецепт и простой и уже испробованный, поэтому обязательно займусь готовкой на выходные! Спасибо.
     
  3. Potter

    Potter Администратор Команда форуму

    Фото - бомба)
    Как-будто сам попробовал печенье :) :cool:
     
  4. ionika

    ionika Активный пользователь

    Дякую) на смак воно краще, ніж на вигляд. Вигляд має як звичайний коржик, досить схожить на магазинний)
     
  5. Inna

    Inna Новичек

    Рецепт и фото бомба
     
  6. Lissa

    Lissa Новичек

    Зараз з кавою хрумкаю печиво, простеньке, але смачне.
    100 гр вершкового масла
    1 яйце
    50 гр цукрової пудри
    1/4 ч.л. солі
    180 гр борошна

    Масло кімнатної температури розтерти з пудрою, сіллю і жовтком, поступово додати борошно, замісти тісто. Розкатати, вирізати формочками, викласти на пергамент, зверху помастити вершком і посипати цукром. Десь штук 20-30 виходить, залежно від того, як товсто розкатувати. У мене десь 5-7 мм в товщину.
    Випікається хвилин 10. :)
     

Поділитися цією сторінкою