Я люблю домашню випічку, але не завжди маю на неї час, тому надаю перевагу простим і швидким рецептам. В нашій сімї всім полюбилося вівсяне печиво за таким рецептом: - 150 г масла (або маргарину) - 2 яйця - 6 ст л цукру - 200 г вівсяних пластівців - 150-200 г борошна - сода (третина чайної ложки) Всі міри я вказала приблизно, оскільки після багатьох разів випічки цього печива все роблю "на око". Отже, спершу треба розтопити масло на слабкому вогні, потім додати цукор, яйця. Далі - вівсяні пластівці, можна брати будь-які, але найкраще - швидкорозчинні, які не потребують варіння. Пластівці треба трохи подрібнити скалкою, можливо в блендері (особисто мені зручніше товкти і розтирати їх в ступці). Пілсля вівсянки - просіяну муку, соду (я гашу лимонним соком). Можна додати ваніль або корицю, родзинки, горіхи, все що заманеться. Я люблю додавати какао порошок. Тісто має вийти вязке, не надто рідке, але й не дуже густе, не тверде. Потім я розігріваю духовку до 180, а тим часом тісто ставлю в холодильник - коли воно трохи застигне, буде легше розкатувати печиво. З вихолодженого тіста руками розкатати невеличкі шари - по розміру троїхи більше грецького горіха, розкласти на деко, з відступом - під дією температури печиво почне ствати пласким і розпливеться, набираючи класичного вигляду вівсяного печива. Випікати хвилин 10 - чекати, поки печиво сильно затвердне не треба, після вистигання воно трохи підсохне і стане хрустким. Ось, що в мене вийшло останнього разу (перепрошую за якість фото )
Я просто обожаю домашнюю выпечку и постоянно делаю как легкие, так и простые рецепты! Пироги, торты, кексы и печенья постоянно украшают семейный стол. Честно признаюсь, давно хотела сделать овсяное печенье, но никак не могла найти подходящий рецепт. Ваш рецепт и простой и уже испробованный, поэтому обязательно займусь готовкой на выходные! Спасибо.
Дякую) на смак воно краще, ніж на вигляд. Вигляд має як звичайний коржик, досить схожить на магазинний)
Зараз з кавою хрумкаю печиво, простеньке, але смачне. 100 гр вершкового масла 1 яйце 50 гр цукрової пудри 1/4 ч.л. солі 180 гр борошна Масло кімнатної температури розтерти з пудрою, сіллю і жовтком, поступово додати борошно, замісти тісто. Розкатати, вирізати формочками, викласти на пергамент, зверху помастити вершком і посипати цукром. Десь штук 20-30 виходить, залежно від того, як товсто розкатувати. У мене десь 5-7 мм в товщину. Випікається хвилин 10.