Лекарство от вируса Эбола

Тема у розділі 'Новини', створена користувачем Yaroslavna, 15 січ 2015.

  1. Yaroslavna

    Yaroslavna Активный пользователь

    Смертельная эпидемия до сих пор свирепствует в странах Африки.

    В августе 2014 стало известно, что двоих американцев зараженных вирусом удалось вылечить
    Тем не менее, утвержденного лекарства все еще нет, поскольку хотя данная вакцина и испытывалась на животных и исцелила двух людей, еще один зараженный человек получавший вакцину умер.
    В октябре прошлого года ученые из Новосибирска заявили, что изобрели вакцину. Не смотря на заявление, данных об использовании этого лекарства до сих пор нет.

    На мой взгляд, главная проблема состоит в том, что ни одна крупная фармацевтическая компания так и не вложила достаточно средств в разработку лекарства - никто не хочет лечить африканских бедняков бесплатно, тратя при этом колоссальные средства, все надеются что эта вспышка постепенно утихнет, да и все...Но это чисто мое субъективное мнение.

    А вы что об этом думаете? Как по вашему, есть ли вероятность, что с африканских стран вирус может разойтись в другие части планеты? Угрожает ли это нам?
     
    Останнє редагування: 15 січ 2015
  2. Kurochka

    Kurochka Активный пользователь

    Я не сильно вникала в эту проблему, но много слышала про вирус. Я считаю, что вирус распространится может, тем более, что заболевали люди из других стран. Слышала про то что во многих аэропортах усилили контроль и поставили какие-то датчики, которые оповещают если у человека лихорадка или жар. В свое время отменяли рейсы в африканские страны. Также читала где-то, что в Европе выявили нескольких человек с вирусом. Вроде как вирус эбола был выявлен в Африканских странах очень давно, просто не был таким масштабным, недавно он начал сильно прогрессировать и видоизменяться, стал опаснее и массово распространяться.
     
  3. Mikerin

    Mikerin Пользователь

    По вики эбола появился в мире с 1976 года. Если по сей день у нас все ок, то все будет ок. Нам остается только морально поддерживать бедных африканцев, и надеяться что у них выработаеться иммунитет к этому вирусу.
     
  4. Yaroslavna

    Yaroslavna Активный пользователь

    Да, знаю, там волнообразно эти вспышки происходили на протяжении десятилетий, но эта последняя волна считается самая сильная - и за 40 лет до сих пор не знают как лечить - вот что страшно(((
     
  5. Kurochka

    Kurochka Активный пользователь

    Ну я думаю,что до этого времени как эпидемия стала угрозой для других стран,никто особо и не старался найти вакцину. Возможно сейчас активно занялись этим вопросом, но на такие вещи, к сожалению, уйдет не мало времени.
     
  6. Mikerin

    Mikerin Пользователь

    Возможно этот вирус был создан искусственно.
     
  7. ionika

    ionika Активный пользователь

    Може й так, тільки нащо?
     
  8. Mikerin

    Mikerin Пользователь

    Я не хочу говорить ничего плохого. Но складывается такое впечатление что хотят сократить кол-во людей на земле. Это граничит с теориями о всемирном заговоре. Что интересно. Кеннеди был убит через несколько месяцев после того как национализировал американский национальный федеральный банк. Причем следующий президент США вернул этот национальный федеральный банк в частные руки. Складывается такое впечатление что конфликт в Украине создан искусственно. А то мы стали сильно хорошо жить, поднялась рождаемость. Ну и т.д.
     
  9. Potter

    Potter Администратор Команда форуму

    Вы не мыслите глобально в масштабах мира. Даже не нужно мыслить в масштабах страны. Если бы Вы были президентом страны - Вы бы старались делать хорошо, и хорошо решать те вопросы которые были бы Вам подвластны. Решайте хорошо те вопросы которые Вас касаются. Если так будет делать каждый - мир резко изменится в лучшую сторону)
     
  10. ionika

    ionika Активный пользователь

    Теорія змови) Big Brother:)
    Не знаю, чи щось таке є, і що там насправді сталося із старшим Кеннеді, може його замовили совєти, або мафія, або Освальд був просто псих. Версій повно. Те, що трапилося з нами, теж сьогодні має багато пояснень, бо це комплексна складна проблема. Можна багато сперечатися про змову, про те, що це мало рано чи пізно трапитися, і що все до того йшло, і що не могло все бути так добре і обовязково почалася б чорна смуга... ці всі пояснення - постфактум, це ретроспектива, помилка хіндсайту. Легко подивитися в минуле, проаналізувати і сказати: ой, я так і знав, шо так буде. Зараз багато аналітиків розводять подібну демагогію...куди складніше реально оцінити стан речей і зробити прогноз. Тоді всі ці слова, всі ці спори справді матимуть сенс.

    Цікава думка. Ви гадаєте, що люди здатні вирішувати питання, які їх стосуються. Але, що значить "добре вирішити"? Суспільна користь це відносний критерій, так само як і добро. Тим паче, що люди частіше за все є заручниками обставин, і навіть маючи бажання та якісь власні переконання, роблять не те, до чого лежить душа, а те, що диктує ситуація. Часто вони думають одне, а роблять інше.
    Бачили ролики на тему соціальних експериментів? Хіба всі люди - черстві, жорстокі та злі, а добрих самаритян в нашому суспільстві - раз, два і обрахувався? Я так не думаю. Просто люди частіше діють всупереч власній ідеології. Добра і щира людина може не кинути монетку жебраку, бо в той час її голова зайнята іншим, або їй зле, або вона просто не помітила жебрака. Хіба знаючи це, ми можемо вимагати від людей чинити добро в масштабах світу? Як оцінити якість вирішених людьми проблем, тоді як ми не знаємо всієї ситуації?
    Наприклад, один учень в школі написав контрольну добре, а другий - погано. Ніби-то результат очевидний. Але перший припустимо все списав, а другий, напередодні все вивчив але посварився із мамою, тому не зміг сконцентруватися і все завалив. Після цього питання: а як же все-таки добре вирішувати ті питання, які нас стосуються? Як не піддатися впливу ситуації? Може всі навколо і зараз діють "на повну", і намагаються виконувати свій обовязок, але ми не можемо цього оцінити тому, що дивимося на людей, приписуємо перемоги і поразки якимось особистостям, а не можемо оцінити всієї ситуації? Чи справді ми можемо змінити світ, приклавши зусиль? Мені все частіше здається, що ми просто баламутимо воду...
    Вибачайте, щось трохи накипіло:)
     
  11. Potter

    Potter Администратор Команда форуму

    Добре вирішити – ось наприклад. Мені у маршрутці видали решту. Порвану купюру. Я не пред'являв водію претензію. Я забрав цю порвану купюру і пізніше її склеїв. Ще приклад. Я на роботі зробив невелику коробку для використаних батарейок. Зараз в цій коробці вже декілька десятків батарейок які треба утилізувати. Ще простіше))) Можна старатися краще вирішувати якісь задачі в себе дома. Наприклад більш уважно спілкуватися зі своїми родичами, або друзями. Десь відпустити якусь стару обіду і простити людину, навіть якщо вона булла винна. Одразу буде легше і Вам і оточуючим.

    П.С. Якщо у мене десь помилки. Прошу вибачення. Я стараюсь.
     
    Dima2387 подобається це.
  12. Dima2387

    Dima2387 Пользователь

    Полностью согласен с предыдущим собеседником.
     
  13. ionika

    ionika Активный пользователь

    В теорії це гарно звучить. Але проблема в тому, що рано чи пізно хтось скаже, що ваш ящик для батарейок затісний, і що ви робите не достатньо:( Комусь ваші зусилля можуть здатися малими. Звідки ми знаємо, що люди не роблять свій максимум вже зараз? Може ми просто не можемо оцінити силу обставин, за яких вони діють і тому ставимо зависоку планку на результат? Крім того, так зване добро може мати два боки. Колись інженери постаралися і виготовили автомобілі, це була різка зміна, прогрес, а тепер планета потерпає від парникового ефекту. Винайшли консерванти, барвники і стабілізатори, щоб їжа зберігалася довше, мала апетитніший вигляд, щоб була дешевшою - щоб забезпечити всіх-всіх, в наслідку ми хворіємо від цієї отрути. Звідки ви знаєте, що склеєна вами купюра, котру буде змушений прийняти в вас касир, не стане причиною того, що "крутий" начальник дасть йому за це наганяй?
    Може це прозувучить песимістично, але я не вірю, що якщо ми всі постараємось, світ різко зміниться на краще, по тій простій причині, що всі ми вкладаємо в слово "краще" різне значення. Я не кажу, що тепер треба опустити руки і нічого не робити, бо тоді життя взагалі не матиме сенсу. Просто не слід ставити ні до кого вимог, бо ми не знаємо, як це, бути кимось, крім себе і не слід недооцінювати владу ситуації.
     
  14. Potter

    Potter Администратор Команда форуму

    Я нікого ні до чого не примушую. Це повинно бути самостійне рішення, тільки тоді буде позитивний результат, який сама людина відчує.
     
  15. Potter

    Potter Администратор Команда форуму

    До речі. Сучасні автомобілі це тимчасове рішення. Пройде від п'ятдесяти до ста років і всі будуть користуватися електромобілямі.
     
  16. ionika

    ionika Активный пользователь

    Сподіваюся, бо за підрахунками вчених льоди повністю розтануть після 2050, і протягом найближчих років клімат все сильніше змінюватиметься, а якщо так піде і далі, то навколо Землі утвориься такий самий парник, як навколо Венери((( А ми настільки прогрязли в мілких проблемах, що не бачимо далі свого носа.
     
  17. Mikerin

    Mikerin Пользователь

    Северный полюс: ледяной покров за год увеличился на 60%

    Вроде как ученые приметили, что климат меняется циклически. То станет чуть-чуть теплее, то чуть-чуть холоднее. И вроде как период этот около 50 лет. И связанно это как-то с активностью солнца.
     
  18. ionika

    ionika Активный пользователь

    Це з вікіпедії цитата. Я так думаю: природні коливання клімату є, але вони мають менший вплив, ніх техногенна діяльність. Зараз ми вже такого начудили, що серйозне глобальне потепління - очевидне. Десь читала, що кожного наступного року бються нові температурні рекорди, 2014 рік поки що найтепліший
     
  19. Ksusha

    Ksusha Активный пользователь

    Эти вирусы и болезни такие неоднозначные, а их мутации еще страшнее. Недавно кстати в Харьков студент из Ганы привез неизведанный вид малярии, но в нашем климате эта болезнь не приживается насколько объяснили в новостях, но плохо то, что от малярии нет прививок, а лишь профилактические меры лечения.
     
  20. ionika

    ionika Активный пользователь

    Навіть якби прививки і були, не всі б їх робили. В нас такий заляканий і недовірливий народ, що щеплень бояться більше ніж хвороб!!!
     

Поділитися цією сторінкою