Всім привіт! Вирішила створити тему про домашній хліб, оскільки іноді печу, хочу поділитися своїм улюбленим рецептом. Хліб бородинський: 1,5 ч.л. солі 2 ст.л. меду 2 ст.л оцту 2 ст.л олії 1, 5 ч.л. коріандру 5 ст.л. житнього солоду 1, 5 ч.л. сухих діжджів 2 с.л. манки 150 г житнього борошна 550 г пшеничного борошна 300-400 мл води За смаком можна додати 1-2 ст. л. тмину (як в класичному бородинському), будь-яке насіння: гарбузове, соняшникове, льону; горішки, родзинки тощо. Приготування просте: розвести дріжджі в теплій воді з додаванням невеличкої кількості цукру. Змішати всі компоненти, додати воду з дріжджами, вимішувати тісто ложкою, оскільки воно вийде не круте, а приблизно таке, як на кекси, тому руками його мішати буде проблематично. Поставити на годину в тепле місце, потім випікати в духовці в змащеній олією формі близько 2 годин, 180 С. Взагалі я його в мультиварці випікаю, але там треба на середині випічки хліб перевернути, щоб підрум'янились обидві сторони, в духовці це не треба робити. Ще один нюанс: якщо ви проти застосування в випічці меду (це не дуже корисно, коли нагріваєш мед до високих температур), його можна замінювати цукром, хоча я сама так не пробувала. Ще в мене є рецепт кукурудзяного хліба, можливо, пізніше теж його напишу. Якщо ви маєте якісь цікаві рецепти, але просто полюбляєте домашній хліб - пишіть, буду дуже рада!
Спасибо большое! Давно хотела попробовать сделать хлеб, но не находила достойного рецепта, а этот подходящий так как проверенный. А вообще мечтаю о хлебопечке! Ведь домашний хлеб очень вкусный и доступный по цене!
На здоров'я! Напишіть відгук, якщо спечете за цим рецептом) Теж не відмовилась би від хлібопічки, з нею взагалі процес спрощується.
У нас дома есть формы чтоб печь хлеб в духовке... Размер/форма/вид получается один в один как магазинный... Но по вкусу магазинный с домашним конечно не сравнится.
звісно, домашній смачніший!! а найсмачніший хліб, що я колись куштувала - бабусин в селі, зі справжньої печі!!! ото смакота))) і зверху тоненька скибочка сала
Уже давно не покупаю хлеб в магазинах. Купила себе хлебопечку и пеку его сама. А муку покупаю на этом сайте http://august.com.ua/ Она у них высокого качества. Хлеб и булочки детям получаются просто восхитительные! Это так, хорошим хозяйкам на заметку!
Всё хочу испечь бездрожжевой хлеб, но боюсь, что получится плоский кирпич. Такой опыт уже был, но в духовке. Теперь появилась у меня хлебопечка Gorenje BM1200BK https://bt.rozetka.com.ua/breadmakers/c80154/producer=gorenje/, хочу снова попробовать. Кто может посоветовать, на каком режиме лучше выпекать бездрожжевой хлеб, чтобы он пропекся хорошо, но не пригорел. А еще интересны ваши рецепты закваски. Как и как долго настаиваете?
У меня выпечка никогда не получалась, сколько не пробовала - то не пышный, то не пропекся, то начинка слишком сырая. Если когда собираюсь чем-то угощать домашних, или гостей, заказываю. Есть вкусные пироги с доставкой https://picante.kiev.ua/ по цене даже дешевле, чем пицца, а по вкусу даже не сравнить. Очень пышно, очень ароматно и аппетитно. Все приготовлено очень красиво - пироги самые разнообразные и всегда идеальной формы. Очень нравится рыбный и мясной. Попробуйте.
Добрый вечер. Я пиццу люблю больше, чем суши, да и пироги мне ее не заменят. Всегда заказываю в Херсоне в баре Форсаж, ведь у них доставка пиццы https://f-rest.com.ua/dostavka/pizza/ оперативная и бесплатная. Еще ни разу мне холодную пиццу не привозили, я очень доволен сервисом и вкусовыми качествами пиццы. Уже перепробовал почти все виды пицц, то больше всех мне понравилась с курицей и ананасами!
Здравствуйте, если вы печете постоянно хлеб, но наверное и бывают у вас поломки. Вот как раз для этого и работают специалисты сервисного центра https://remontbt.kiev.ua/remont-hlebopechek/